Meer grip op leven met dementie dankzij DayClocks

In Nederland hebben zo’n 300.000 mensen last van (beginnende) dementie. Dit aantal zal naar verwachting toenemen tot ca. 500.000 in 2030. Dit betekent dat er nu ook minstens 300.000 mantelzorgers te maken hebben met dementie. Vaak zijn dit familie en kennissen die de zorg leveren aan hun dementerende naasten. Omdat ze hier niet specifiek voor zijn opgeleid kan dit tot stressvolle situaties leiden.

De dementerende gaat namelijk geleidelijk achteruit door stoornissen in het geheugen, spraak, denkvermogen, waarnemingsvermogen, redeneren en handelen. Vaak begint het met een slechter functionerend geheugen, waardoor alledaagse dingen steeds moeilijker worden. De dementerende wordt ongewild steeds afhankelijker van anderen die hem of haar helpen met allerlei zaken.

Gelukkig komen er steeds meer hulpmiddelen beschikbaar die het leven van de dementerenden én de mantelzorger een stukje gemakkelijker maken. Het nut van een mobiel alarmeringsapparaat met een elektronische afgebakend gebied, waarbinnen de dementerende zich vrij kan bewegen, is al langer aangetoond. Ook is er leefstijlmonitoring voor de alleenstaande oudere die met onopvallende sensoren “bewaakt” kan worden. Nu is er ook een eenvoudige, digitale klok die helpt bij dementie.

De DayClock dementieklok is een simpele tablet die de structuur weer teruggeeft aan de (beginnend) dementerende, door de dag planning, datum en tijd simpel en duidelijk weer te geven. Ten opzichte van andere klokken met datum en tijd, onderscheidt de DayClock zich door een koppeling tussen mantelzorger en tijd. Staat uw naaste regelmatig midden in de nacht op? Plan een bericht in dat het nacht is en dat hij/zij terug naar bed gaat. Op deze manier kunt u proactief met uw naasten communiceren, zodat u meer tijd en energie over hebt om leuke dingen met hem/haar te doen, of om uw verdere weekplanning weer wat beter op te kunnen pakken. Zo voorkomt u overbelasting en kunt u uw naaste langer thuis laten functioneren.

Door de foto functie op de DayClock dementieklok triggert u telkens het geheugen van de dementerende, waardoor u hem of haar op een speelse manier dagelijks verbonden houdt met kinderen, kleinkinderen en vrienden. Ook kunnen kinderen van overal op de wereld foto’s sturen naar de DayClock van opa of oma. De agendafunctionaliteit leent zich prima om medicatieherinneringen in te stellen zodat uw naaste via beeld en geluid er aan herinnerd wordt dat de medicatie ingenomen moet worden. Kortom de Dayclock is een leuk, eenvoudig, betaalbaar en veelzijdig hulpmiddel. Leuk om te geven en leuk om te krijgen!

Meer weten over de DayClock of bestellen? Klik dan hier.