Contact opnemen

Hartelijk dank voor uw interesse in HealthKompas. Heeft u een vraag of wenst u meer informatie te ontvangen over een product of dienst, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

HealthKompas
Alex van den Brand
T: 085-1302455
E: info@healthkompas.nl
Son en Breugel

Contactformulier

Veelgestelde vragen

Ik heb nog geen internet. Wat nu?

Vaak beschikt u toch over een internetaansluiting (als onderdeel van uw televisie/telefonie abonnement) maar bent u daarvan niet van op de hoogte. Dit kunt u als volgt controleren:

Op de factuur van de betrokken provider. Alle All-in (of 3-in-1) abonnementen voor TV, Bellen en Internet omvatten een geschikt Internetabonnement. In alle andere gevallen, kunt u bij ons een mobiel modem met een internetabonnement (mee) bestellen. Dit modem is uitsluitend bedoeld voor gebruik i.c.m. het leefstijlmonitoring systeem en kan niet gebruikt worden voor algemeen toegang tot het internet.

Heb ik een internetverbinding nodig?

Ja, u heeft een internetverbinding nodig in de woning.

Het systeem lijkt bepaalde activiteiten te missen. Wat is er aan de hand?

Controleer of de betreffende sensor goed is geïnstalleerd. Ga via de app naar instellingen (settings) en kiest “test sensoren”. Vervolgens ziet u of de sensor goed is geïnstalleerd. Mocht dit niet zo zijn neem dan contact met ons op via service@healthkompas.nl.

Hoe werkt de valdetectie met leefstijlmonitoring?

Het systeem van Sensara signaleert dat er een bepaalde periode (bijvoorbeeld 30 minuten of langer) geen activiteit is geweest. Hierdoor zal het systeem een melding geven. Deze zogenaamde passieve alarmering kan nog aangevuld worden met de bedsensor die signaleert of iemand in bed ligt.

Hoe zit het met mijn privacy?

Er worden geen camera’s gebruikt. Het systeem geeft alleen een overzicht van dagactiviteiten en geen gedetailleerde sensorinformatie. Daarnaast kunt u privacy instellingen aanpassen aan uw wensen.

Hoeveel energie verbruikt het systeem?

Het systeem gebruikt heel weinig energie. U kunt het jaarverbruik vergelijken met het aan de kook brengen van 1 liter water met een waterkoker. De sensoren worden gevoed met batterijen die 5 tot 10 jaar meegaan. Als de batterijen bijna op zijn geeft het systeem een melding in de app.

Is leefstijlmonitoring ook geschikt voor samenwonenden?

Sensara is minder geschikt voor samenwonenden, omdat het systeem de leefstijl van meerdere personen niet zal herkennen.

Voor wie is leefstijlmonitoring geschikt?

Leefstijlmonitoring is voor iedereen geschikt die alleen woont en een extra oogje in het zeil wil.

Werkt het systeem ook als er huisdieren in huis zijn?

Het systeem werkt ook met huisdieren. We adviseren wel om daar rekening mee te houden bij het richten van de sensoren.

Wie installeert het systeem?

Als u de installatie besteld heeft dan worden de onderdelen door een professionele monteur geïnstalleerd in uw woning. Tevens wordt de app geïnstalleerd op het toestel van een mantelzorger. Met een korte uitleg is het systeem meteen gebruiksklaar! Echter, u kunt het systeem ook prima zelf (laten) installeren.

Wie kan mijn data inzien?

Alleen de mensen die u toestemming gegeven hebt kunnen uw data zien. De data is beveiligd opgeslagen op servers in Nederland of België.

Uw onafhankelijke gids op het gebied van e-Health oplossingen